Københavns Kommunes logo

Udstilling: 'Fortællinger' ved Gytte Holst

Fælles for Gytte Holsts billeder er, at de er opstået i et undersøgende, intuitivt og kreativt rum. Billederne starter ofte som en leg med farver og udvikler sig til motiver og fortællinger opstår.

Gytte Holst (f. 1957) arbejder primært på lærred med akrylfarver, tusch, akvarel og collage i mange lag.

”Min uddannelse til kunstterapeut i 2006-2009 blev starten på min glæde ved at male billeder”, fortæller Gytte. 

Den intuitive tilgang til maleriet skabte overraskende resultater. Farverne er klare og stærke og fortællingerne i billederne er frie til fortolkning.

Det er et valg, at billederne ikke har titler for at give plads til beskuerens egen fortælling. Nogle af motiverne er fra kunstnerens eget liv og andre er inspirerede af kunstnere som Katrine Ærtebjerg, Aage Gitz Johansen, Mogens Gissel og forskellige street art kunstnere.

Fælles for billederne er, at de er opstået i et undersøgende, intuitivt og kreativt rum. Billederne starter ofte som en leg med farver og udvikler sig til motiver og fortællinger opstår.

”Den nysgerrighed og glæde jeg oplever i den kreative proces med mine billeder, er menneskelige kvaliteter som er helt centrale, når jeg i min virksomhed underviser børn og unge med læseudfordringer”, siger Gytte om sit arbejde.

I 2022 har Gytte udstillet flere steder, blandt andet Kennedy Centret, PL ART, Vanløse Bistro og hos firmaet NextGen/Growthvertise.

Malerierne er malet med lysægte pigmenter og dermed bevarer de farverne i mindst 100 år. Det samme er tilfældet med Giclee-tryk, som er print af originale malerier på 300 gram bomuldspapir med pigment baseret farve.

Læs mere om Gytte Holsts arbejder på hendes hjemmeside.

Tak til

Tak til Thomas Riishøj, Art2Print for Giclée-print af høj kvalitet

Tak til Malene Fritzbøger, Glarmester Per Lang for altid professionel indramning og sparring.

Praktisk information

'Fortællinger' kan opleves til og med februar i Teatergangen. Af sikkerhedsmæssige årsager er Teatergangen aflåst, og udstillingen her skal derfor opleves i forbindelse med arrangementer i Teatersalen. 

Du kan også opleve en række af Gytte Holsts mindre værker i Café Incita. 

Kontakt

Valby Kulturhus, Teatergangen og Café Incita

Valgårdsvej 4

2500 Valby

Kontaktperson

Gytte Holst

4114 2171

info@gytteholst.dk

Del med