Kunsten møder cykelsporten i ny poesikonkurrence

Tour de France kommer til Danmark og København specifikt. Dét fejrer fire københavnske kulturhuse med en konkurrence i poetry slam.

Verdens største cykelløb kommer til Danmark, og åbningsetapen, den såkaldte Grand Départ, finder sted i København den 1. juli 2022.

Dét varmer fire københavnske kulturhuse op til med et KBH-mesterskab i cykelpoesi.

Mesterskabet er en poetry slam-konkurrence, der sætter spot på touren, cykling generelt og ikke mindst cyklen, som københavnernes tro følgesvend i trafikken.

Konkurrencen består af tre kvalifikationsrunder og en finale. Første runde finder sted d. 24. marts hos Lygten Station.

Poetry slam møder Tour de France

Tour de France er folkefest og nervepirrende drama blandet med fransk landsbyidyl.  Det er champagne og eufori, når vinderpodiet indtages. Men professionel cykling er også livsfarligt, og de mange timer på jernhesten ofte en ensom færd.

Yderpolerne er ekstreme. Eksistentielle. Og oplagt kunstnerisk materiale.

Mest kendt for den kunstneriske kobling er Jørgens Leth og hans poetiske refleksioner omkring cykling samt hans maleriske kommentatorstil.

Med KBH-mesterskab i cykelpoesi vil du opleve poetry slam, der med kant og humor fortolker temaerne Tour de France og cykling generelt.   

Slam-mester Peter Dyreborg står i spidsen

Når KBH-mesterskab i cykelpoesi løber af stablen, er det tidligere DM-vinder i poetry slam Peter Dyreborg og hans medvært Rasmus Rhode, som står i spidsen.

Og som Peter udtaler: “Det særlige ved poetry slam er, at det på både humoristisk og tankevækkende vis taler til alle aldre, fra 14-15-årige til pensionister. Selv om det er en konkurrence, handler det ikke om at vinde, men om at udtrykke sig poetisk. Men selvfølgelig handler det også om at vinde! Og ligesom i Tour de France er der kun én vinder, men vandbærerne er også nødvendige for showet.”

Fotograf
Claus Christensen

Fakta om KBH-mesterskab i cykelpoesi

KBH-mesterskab i cykelpoesi arrangeres af Valby Kulturhus, Lygten Station, Kulturhuset Indre By og Kvarterhuset Amagerbro i samarbejde med Peter Dyreborg & Co. Projektet er støttet af Københavns Kommune og Kultur- og Fritidsforvaltningen. Præmiesponsorer er Bogforum og onlineboghandleren Mikrofest m.fl.

Fotograf
Jannik Knudsen