Ny deltagersucces for populær FerieCamp i Valby

Flere hundrede børn dansede, fægtede, spillede og kreerede sig gennem vinterferien i Valby.

FerieCampen i uge 7 på Vigerslev Bibliotek og Kirsebærhavens Skole blev igen et stort tilløbsstykke – faktisk blev det den mest besøgte af de mange camps på tværs af byen.

Mange forskellige tilbud til mange forskellige børn

Københavns Kommune afvikler FerieCamp i de fem store skoleferier, hvor børn og unge mellem 3 og 17 år har mulighed for at deltage i en lang række gratis aktiviteter. De fleste aktiviteter afholdes af foreninger og kulturinstitutioner, som også har hold, man kan gå til efter ferien. Målet er blandt andet også at få flere kultur- og idrætsaktive unge københavnere.

I Valby afholdes FerieCamp på Vigerslev Bibliotek og Kirsebærhavens Skole, og vinterferiens program omfattede denne gang alt fra judo, basketball og fodbold til street workout, lastertag og speedstacking. Der var dog også fundet plads til både kreavogn og en række teaterforestillinger – inklusive popcorn og slush-ice – og det meget høje deltagerantal vidner om, at der var noget for alle, forklarer Ninna Juliane Greve fra Kultur V i Københavns Kommune.

- Programmets diversitet betyder, at vi rammer en kæmpe målgruppe af børn - uagtet om man er vild med alment kendte sportsgrene som fodbold eller basket, om man har lyst til at afprøve mindre ‘almindelige’ aktiviteter som fægtning, evo tag og speed stacking eller om man er mere til at tegne, male og klippeklistre. Det er vigtigt for os, at kvarterets børn og unge bliver præsenteret for en bred palet af kultur- og idrætstilbud, så de har de bedste forudsætninger for at finde netop dét, der tænder en gnist i den enkelte, siger Ninna Juliane Greve, der også understreger det tætte samarbejde i bydelen som afgørende for succesen.

- Programmets bredde afspejler også det helt fantastiske samarbejde, vi har på tværs i kvarteret, hvor mange lokale aktører bidrager med forskellige fagligheder. Vi ville ganske enkelt ikke kunne planlægge og afvikle FerieCamp, hvis ikke vi arbejdede tæt sammen med folkene i Mit Kvarter, Områdefornyelsen og Klubben. 

Nyt armbånd skal give flere aktive børn

Biblioteket og skolen var alle dage lige så tætpakket med børn som programmet var med aktiviteter, men tidligere har foreningerne bag aktiviteterne oplevet, at børnene ikke er vendt tilbage, når hverdagen har meldt sig – heller ikke selvom campen har været en succes og børnene glade. Ofte kan børnene nemlig ikke huske rammerne for de forskellige aktiviteter eller foreningernes navne.

Derfor har man i år forsøgt sig med et nyt tiltag i form af et ”deltager-armbånd”, der skal være med til at sikre kontakt mellem hjemmet og foreningerne. På armbåndet er en QR-kode, som forældrene så har kunnet scanne med mobiltelefonen og se det detaljerede aktivitetsprogram og kontaktoplysninger på foreningerne – og håbet er, at det kan hjælpe med at få flere børn til at deltage i faste aktiviteter, når FerieCampen er slut, fortæller Filmon Nørgaard-Gebru, kulturansvarlig i Mit Kvarter.

- Det var fedt at se, hvordan FerieCamp binder området sammen både på tværs af beboerne og på tværs af alle de lokale foreninger, der virkelig gjorde et stort stykke arbejde for at gøre vores camp til den store succes, den var. Derfor er det også dejligt, at vi kunne gøre det nemt for forældrene at tilmelde deres børn i foreningerne via armbåndet, QR-koden og hjemmesiden, understreger Filmon Nørgaard-Gebru.

Mit Kvarter er en boligsocial helhedsplan, der arbejder for at skabe positive fællesskaber og et aktivt fritidsliv for børn og unge. Derfor indgår FerieCamp også som en naturlig del af deres indsats. De er til for mere end 6.000 beboere i udvalgte almene boligområder i Valby og Sydhavn/Sjælør og bidrager til at løfte disse områder, så de er levende, trygge og fulde af livskvalitet og fællesskaber.