Vi går en kunstig fremtid i møde – på godt og ondt

Med temaet ’Kunstig fremtid’ inviterer Valby Kulturhus og Kraftwerket dig på tre dages oplevelsesrejse ind i mødet mellem kunstig intelligens, musik og visuel kunst. Det sker i samarbejde med bl.a. Hackstage og kunstnerduoen B612.

’Kunstig fremtid’ er tre dages oplevelsesrejse ind i mødet mellem kunstig intelligens, musik og visuel kunst.

Kunstig intelligens henleder let tankerne på dystopiske fremtidsscenarier, hvor robotter overtager herredømmet. Men virkeligheden er, at kunstig intelligens allerede er en integreret del af vores hverdag. Når Netflix foreslår din næste serie, Spotify din næste sang og dine spammails sorteres fra, er det kunstig intelligens. 

Vi kommer ikke udenom kunstig intelligens nu eller i fremtiden. Det har stor betydning for os alle, men især for visuelle kunstnere – på godt og ondt.

Vi udfolder temaet 'Kunstig fremtid' gennem installationskunst, en artist talk og to koncerter:

Oplev Bjørn Svin og Smag På Dig Selv optræde i en unik kubistisk scenografi med 3D-projektion skabt live af Hackstage bl.a. ved hjælp af kunstig intelligens.

Installationen ’Er det levende?’, skabt af kunstnerduoen B612 bestående af Olivia Brix og Lukas Keysell, som sætter fokus på vores forhold til den naturlige verden i fremtiden.

Eller dyk ned i, hvad kunstig intelligens egentlig har af muligheder og konsekvenser for kunstnere og vores forhold til kunst i fremtiden til ’Artist talk: Kunstig fremtid’, som faciliteres af kunstner og underviser Andreas Refsgaard.

Program

Torsdag d. 17. november kl. 19.00-20.00: Er det levende?

Torsdag d. 17. november kl. 20.00-21.30: Artist talk – Kunstig Fremtid

  • Kom til artist talk, hvor vi udfolder mødet mellem kunstig intelligens, musik og visuel kunst. Mød kunstnerne Olivia Brix fra B612 og Michel Winckler-Krog fra Hackstage, Rasmus Høgdall fra Meta (tidligere, Facebook) og aftenens vært, kunstner og underviser, Andreas Refsgaard. Læs mere om og tilmeld dig til 'Artist talk: Kunstig fremtid' her.

Fredag d. 18. november kl. 20.00-21.00: Hackstage Invites: Smag På Dig Selv

Lørdag d. 19. november kl. 20.00.21.00: Hackstage Invites: Bjørn Svin

  • Kom på en elektronisk og visuel oplevelsesrejse i selskab med Bjørn Svin og Hackstage. Som noget helt særligt, optræder Bjørn Svin med ny musik. Hackstage fortolker og improviserer en spektakulær scenografi, bl.a. ved hjælp af kunstig intelligens, som bliver fremvist i en kubistisk, 3D-projektion. Læs mere om og tilmeld dig til 'Hackstage Invites: Bjørn Svin' her.

Fakta

  • ’Kunstig fremtid’ - tre dages oplevelsesrejse ind i mødet mellem kunstig intelligens, musik og visuel kunst varer fra d. 17.-19. november.
  • 'Kunstig fremtid' er skabt af Valby Kulturhus og Kraftwerket i samarbejde med Hackstage og kunstnerduoen B612. 
  • Alle arrangementer er gratis, men kræver tilmelding.

Arrangementet er støttet af Kultur – og Fritidsudvalgets coronapulje

Kultur – og fritidsudvalget i Københavns Kommune har afsat midler til kulturelle aktiviteter i København for at sætte skub i kulturlivet, og støtte udøvende kunstnere efter en lang periode med coronanedlukning. Dette arrangement har modtaget midler fra coronapuljen.