Keramikværkstedet i Valby Kulturhus

Velkommen til keramikværkstedet i Valby Kulturhus.

Keramikværkstedet ligger på 4. sal i et værkstedsfællesskab med atelieret og Copenhagen Fablab. I keramikværkstedet forefindes bl.a. flere drejeskiver, pladerulle og bordarbejdspladser.

På værkstedet må kun benyttes stentøjsler, som købes i værkstedet via Mobilepay. Nummeret finder du på 4. sal i Keramikværkstedet. I kiloprisen for ler, betaler man også for glasur, forglødning og brænding. Kun stentøj der er produceret i keramikværkstedet i Valby Kulturhus, må brændes i husets ovne.

Værkstedet har ler, begitning og glasur til rådighed - vil du bruge andre redskaber end dem, der findes på værkstedet, må du selv medbringe dem.

Du må ikke anvende keramikværkstedet til serieproduktion eller produktion til kommercielle formål.

Der foregår heller ikke undervisning på værkstedet - her henviser vi til keramikkurserne hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. Det anbefales derfor, at du i forvejen har kendskab til at arbejde med ler, for at få bedst mulig oplevelse af værkstedet.

Besøg hjemmesiden for Vesterbro Bibliotek og Kulturhus' keramikværksted her.

Hvordan bliver man bruger i keramikværkstedet?
Du skal møde op til en Åben Onsdag ml. 16-20 på fjerde salen i Valby Kulturhus. Her vil du kunne blive skrevet på ventelisten. Den er desværre pr. 25/2-2024 lukket. Det vil blevet skrevet her på siden, når den er åben igen.

Aftaledokument vedr. brugeradgang til værksteder i Valby Kulturhus

Åben onsdag holder fast lukket i ferier og perioder, hvor der er højt pres på ovnene fra faste brugere, dvs.:

  • Vinterferie (Uge 7)
  • Påskeferie (onsdagen inden skærtorsdag)
  • Sommerferie (hele juli + 1. onsdag i august)
  • Efterårsferie (Uge 42)
  • Jul (hele december + 1. onsdag i januar)