Vær med

Her på siden kan du læse om Spillaboratoriets foreninger og fællesskaber, deres aktiviteter og arrangementer og hvordan du selv kan være med

Hvordan bliver man en del af Spillaboratoriet?

De faste brugere kalder vi Spillaboranter. Det er dem, der laver arrangementer og aktiviteter, og er med til at bestemme over lokalerne.

Spillaboranterne er medlemmer af de foreninger og fællesskaber, der er tilknyttet projektet og som du kan læse mere om nederst på siden.

Hvem kan blive en del af Spillaboratoriet? Det kan både foreninger og fællesskaber med fokus på analoge spil og nørdeaktiviteter. Der er dog intet krav om, hvor stort et fællesskab skal være.

Alle tilknyttede foreninger og fællesskaber forpligter sig til gengæld til, aktivt at arbejde for at fremme projektets mål og visioner, som du kan finde her: Om Spillaboratoriet | Kultur og Fritid V (kk.dk). Det betyder, at alle bidrager aktivt til at gøre Spillaboratoriet til et rart sted at være og til at udbrede kendskabet til deres aktiviteter - enten ved selv at afholde åbne arrangementer eller ved at bidrage til Spillaboratoriets arrangementer og aktiviteter.

Vi forventer desuden at alle tilknyttede foreninger og fællesskaber tager ansvar for de fælles lokaler og deltager i Spillaboratoriets brugerdemokrati. 

Hvad hvis jeg bare er mig? Alle vores foreninger og fællesskaber er åbne for nye medlemmer. Mød dem til et af deres arrangementer eller kontakt dem direkte. Man kan også altid bruge vores Facebook side til at række ud og søge efter andre med de samme interesser som dig. 

Hvordan bliver man en del af Spillaboratoriet? Det bliver man ved at skrive til projektlederen Christinna på e-mail: yu0w@kk.dk.

OBS – Grundet den overvældende interesse, har vi været nødt til at lave et midlertidigt stop for nye foreninger og fællesskaber frem til sommeren 2024. Du er dog stadig velkommen til at kontakte projektlederen eller komme forbi til en rundvisning.  

 

Foreninger og fællesskaber

Læs mere om Spillaboratoriets foreninger og fællesskaber, hvad de laver og hvordan du selv kan være med. 

Liverollespil

Vis alle

Rollespilsfabrikken

Ungdomsforeningen Rollespilsfabrikken er foreningen bag projektet Spillaboratoriet. Foreningen holder normalt til i Brønshøj men arrangerer børnerollespil og aktiviteter i det meste af Storkøbenhavn.

Læs mere om foreningens forskellige kampagner og hvordan du tilmelder dig på juniorrollespil.dk eller via Facebook.com/Rollespilsfabrikken

Epos Epoke

Ungdomsforeningen Epos Epoke er dannet af de tidligere elever fra rollespilsefterskolen Epos. Foreningen arbejder især for at skabe rollespil arrangeret af unge, til unge. 

Udover deres rollespilskampagne, arrangerer foreningen både hyggelige sociale arrangementer, Magic the Gathering turneringer og meget andet. 

Læs mere om foreningen og hvordan du kan være med på https://epos-epoke.dk/  eller find dem på Facebook som: Epos Epoke & Friends

Aktiviteter

Feernes hvisken

Feernes hvisken er en rollespilskampagne, der spilles hver anden måned i Spillaboratoriets lokaler.  

Læs mere om rollespillet og tilmeld dig her: https://feerneshvisken.dk/

Gnist

Gnist er foreningen bag Blackbox CPH, der arrangerer både festivaler og endags arrangementer inden for eksperimenterende rollespil med udgangspunkt i teater og performance. Foreningen udlåner desuden både udstyr og mandskab til en lang række foreningskongresser og arrangementer i løbet af året.

Læs mere om foreningen og hvordan du kan være med på blackbox-cph.dk
eller find dem på www.facebook.com/blackboxcph

Aktiviteter

Blackbox Copenhagen

Er en årlig Blackbox rollespilsfestival, der afholdes over 3 dage i januar her i Valby Kulturhus.
Her kan du deltage i en lang række rollespil inden for blackbox genren og møde rollespillere fra hele landet.

Blackbox Serial

Er et månedligt arrangement, hvor der opsættes et enkelt blackbox rollespilsscenarie over en aften.

 

Valbyparken Rollespil

Valbyparken Rollespil er en underforening under Rollespilsfabrikken, der arrangerer liverollespil for børn og unge I Valbyparken og afholder faste torsdagscaféer i Valby Kulturhus. 

Læs mere: Valbyparken Rollespil - Velkommen (weebly.com)

Aktiviteter

Valbyparken Rollespilskampagne

Rollespilskampagne for børn og unge fra 10 år og op. Spillet afholdes i Valbyparken tæt ved legepladsen hver 2. torsdag i ulige uger fra kl. 15.30-19.00. 

Læs mere om kampagnen og tilmeld dig via hjemmesiden. 

Valbyparken Rollespil – torsdagscafé

Torsdag i lige uger afholdes der torsdagcafé i Spillaboratoriets lokaler kl. 15.30-19.00. 
Her kan du møde de andre spillere og arrangører fra kampagnen, få hjælp med din karakter eller bare hygge med et brætspil. 
 

 

The Blood Saga

The Blood Saga er et vampyr rollespil baseret på Tv-serien True Blood.  
Her er du en del af Vampyrdronningens indercirkel, når de mødes i VIP Loungen på natklubben Ragnarok. 

Rollespilskampagnen er for spillere over 18 år, og kører hver 2. måned. 
Datoerne lægges løbende op på deres Facebook side: https://www.facebook.com/groups/1087048691832726, hvor du også kan du læse mere om spilverdenen og selve spillet. 

Larpmakers

Larpmakers er en rollespilsforening for arrangører, der som fællesskab tilbyder hinanden sparring og deler ressourcer. Foreningens formål er at skabe grobund for flere rollespilsscenarier i Danmark og arbejder derfor målrettet på at finde og udvikle produktionsmetoder, der resulterer i en lærerig og effektiv arrangørproces.   

Larpmakers holdende løbende forskellige workshops og skrivedage. 

Læs mere om foreningen og hvordan du kan være med på deres hjemmeside https://www.larpmakers.dk/ 

Figurspil

Vis alle

Warhammer 40K København

Warhammer 40K København er et fællesskab under Rollespilsfabrikken. Gruppens vision er at være et åbent samlingspunkt for 40K spillere i København og afholder både spilaftener og turneringer inden for Warhammer universet. 

Find dem på find dem på deres Facebookside her https://www.facebook.com/groups/1360071258071778

Aktiviteter

Warhammer 40K mødes hver torsdag i Spillaboratoriet kl. 16-22, hvor de både spiller og maler figurer og terræn. Aktiviteten er åben for alle, der mangler nogen at spille med eller bare vil høre mere om hobbyen.  

Foreningen Brik

Foreningen Brik er et socialt fællesskab, der arbejder ud fra parolen at bræt-, figur- og bordrollespil har en positiv indvirkning på mennesker, socialt såvel som personligt. 

Du kan finde foreningen på Facebook her: https://www.facebook.com/foreningenbrik

Aktiviteter

Burgers & Blood Bowl

Efter tidligere succeser som Dungeons & Dagpenge, har Foreningen Brik nu opstartet Burgers & Blood Bowl. En Blood Bowl Leauge hvor man spiller Blood Bowl og spiser burger. Arrangement er åbent for alle personer som har lyst til at deltage.

Burgers & Blood Bowl afholdes mandag i ulige uger kl. 17-23

 

Brætspil

Vis alle

PapJam

Foreningen PapJam afholder brætspilsdesign weekender, hvor du under kyndig vejledning kan bygge prototyper og prøve andres designs. Arrangementerne er både for garvede designere og nybegyndere

Hold øje med deres events og tilmeld dig på Papjam.dk eller find dem på www.facebook.com/PapJamForening

Comic Books

Vis alle

Copenhagen Comics

Copenhagen Comics er foreningen bag Danmarks største tegneseriefestival i Øksnehallen af samme navn. Festivalen er 100% frivilligt drevet og foreningen bag har været støt voksende gennem de sidste par år. 

Foreningen afholder løbende tegneworkshops og medlemsaktiviteter i Spillaboratoriets lokaler. 

Læs mere om foreningen og hvordan du kan være med på https://copenhagencomics.dk
eller find dem på facebook.com/CopenhagenComics

Cosplay

Vis alle

Cosplay Youth

Cosplay Youth er en forening for børn og unge i alderen 10-18 år med interesse for cosplay og japansk popkultur, herunder kawaii, manga, anime, gaming, con's, vocaloid, cosplay walks, crafting og kostumefremstilling. 

Læs mere om foreningen og hvordan du kan være med på https://cosplayyouth.dk/
eller find dem på Facebook her https://www.facebook.com/profile.php?id=100088031502918

Aktiviteter

Foreningen mødes 2 gange om måneden, hvor de både arbejder på deres projekter, holder animebio, spiller videospil og meget andet. 

 

Nerds’R’Us

Nerds’R’Us er en forening for kreative unge i alderen 10-20 år. Gruppen holder månedlige meetups, hvor de mødes om både Cosplay, fotos, kreative syslerier og meget mere. 

Find dem på Facebook her: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092755033230

Kitsuné Cosplay Guild

Kitsune Cosplay Guild er en forening for cosplayinteressede over 15 år. Foreningen afholder workshops og crafts aftener, hvor medlemmerne kan hjælpe hinanden videre i projekter og dele erfaringer. 

Derudover planlægger de med jævne mellemrum sociale aktiviteter såsom film-, og brætspils- og musicalaftener.

Læs mere om foreningen og deres aktiviteter på deres Facebookside her: https://www.facebook.com/profile.php?id=61556158167671

Kontakt

Spillaboratoriet, Valby Kulturhus, 3. sal

Valgårdsvej 4

2500 Valby

Kontaktperson

Projektleder

40329421

yu0w@kk.dk