Keramikundervisning for skoleklasser

Vil du gerne inddrage keramik i din undervisning? Her finder du information om vores undervisningstilbud i keramik til skoleklasser.

Keramikværkstedet i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus tilbyder undervisning i keramik til skoleelever.

Undervisningen i keramik

Undervisningsforløbene favner bredt, og eleverne kan lave alt fra skåle til skulpturer med fokus på selve objektets form eller detaljer i dekorationen. I forløbet tilegner eleverne sig viden for den keramiske proces fra bearbejdning af leret til den glaserede keramik. Eleverne arbejder med forskellige teknikker, introduceres for de forskellige materialer og lærer at mestre de værktøjer, som man skal benytte undervejs.

Forløbene varer to undervisningsgange med minimum en uge imellem. Hver undervisningsgang har 3, 5 timers varighed. 

Hvis I arbejder med emneuger eller temaer, er det også muligt at tilpasse varigheden og keramikundervisningen til disse.

Der er mulighed for at spise 10'er mad og frokost på stedet.

Keramikdesigner som underviser

Stine Jespersen er uddannet keramikdesigner og har gennem mange år arbejdet med skulpturel keramik. Hun har bl.a. deltaget på udstillinger over det meste af verden med sin keramik. Stine har studeret og arbejdet i England, men er nu bosat i København, hvor hun desuden driver et privat keramikværksted sammen med en gruppe kunstnere. 

Sådan booker du forløbet

Hvis du vil booke et forløb i keramikværkstedet, skal du skrive en mail til mariaj@kk.dk.

Vi har brug for følgende oplysninger:

  • Navn og telefonnummer på lærer
  • Klassetrin og antal elever
  • Hvilket forløb kunne I tænke jer at deltage i, eller eventuelt et tema vi skal tage afsæt i.
  • Hvilke datoer og tidsrum passer jer bedst (bemærk venligst at der skal være minimum en uge imellem de to undervisningsgange, så emnerne kan nå at blive forglødet til anden undervisningsgang).
  • Særlige hensyn

Keramikværkstedet i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus

Keramikværkstedet er ca. 380 m2 stort og ligger på 3. og 4. sal hos Vesterbro Bibliotek og Kulturhus. 4. sal er dedikeret til undervisningsbrug, hvor faciliteterne allerede benyttes til undervisning af alt fra garvede keramikbrugere til familieworkshops. Faciliteterne er derfor gennemtestet og velegnet til klasseundervisning uden at fremstå som traditionelle klasselokaler til fromningsbrug.

Læs mere om keramikværkstedet i Vesterbro Bibliotek og Kulturhus her.